m1

© 2014-2015 Stichting Jeugdwerk Jong Bonaire.................Contact.......................Webdesign donated by: Fundashon Bon Kousa

Dit nieuwe initiatief is gestart in 2013. Het centrum is bedoeld om een veilige huiselijke omgeving te scheppen voor jonge mensen waar zij onder professionele begeleiding kunnen werken aan hun vaardigheden welke zij nodig hebben om een onafhankelijk en productief leven te leiden.

Veel jongeren kunnen niet meer thuis wonen omdat er thuis te weinig ruimte is of omdat er sociale problemen zijn in hun buurt of familie. Velen krijgen niet de kans zich verder te scholen of te ontwikkelen. Vaak zijn ze niet voorbereid op een zelfstandig leven na de middelbare school en ze zouden verkeerde gewoonten kunnen gaan aanleren.

In het Leer Woon Werk centrum van Jong Bonaire is plaats voor 18 jong volwassenen (leeftijd van 17 tot 27 jaar) om in een stimulerende omgeving te wonen waar zij kunnen leren verantwoordelijk te worden voor zichzelf, sociaal vaardiger te worden en ondertussen hun (middelbare) schoolopleiding volgen of naar hun (eerste) werk gaan.

De bewoners helpen mee het centrum te onderhouden, helpen mee met koken en schoonmaken, leren budgetteren en internetbankieren, ze leren financiële verantwoordelijkheid (ze betalen voor eten en onderdak), ze leren gezond te koken, te zoeken naar werk en te solliciteren en hun werk te behouden.

Het verblijf in het Centrum is maximaal 2 jaar en in deze tijd zouden de jongeren in staat moeten kunnen zijn zelfstandig te functioneren in de maatschappij.

Leren, wonen, werken

Sinds 2013

Het begeleid wonen project "leren, wonen, werken" vulde een lacune in de Bonairiaanse jeugdzorg. Pas begonnen lijkt het nu al te klein om aan de vele aanvragen te voldoen. We bieden een veilige en gestructureerde start voor jonge volwassenen met een problematische start.

U kunt ons helpen! Neem contact met ons op als u wil steunen of meer informatie wenst over het centrum.

innerlane
courtyard
streetview

© 2014-2015 Stichting Jeugdwerk Jong Bonaire.................Contact.......................Webdesign donated by: Fundashon Bon Kousa

Jong Bonaire is a "Algemeen Nut Beogende Instelling" (ANBI) registered #823934081